Yük Konteyner Çeşitleri

Yük konteyner sayesinde pek çok ürünü bir yerden başka bir yere transfer edebiliyorsunuz. Ama yük konteyneri denilince akla pek çok çeşit geliyor. Yani yük konteyneri oldukça geniş kapsamlı bir kavramdır. Oysa içerisinde pek çok fazla tür barındırmaktadır. Bu nedenle de yük konteyner çeşitleri arasından hangisini seçmek gerektiğini araştırarak öğrenebileceğiniz gibi aynı zamanda da firmalar aracılığı ile de bilgi edinebiliyorsunuz. Ticari ilişkilerinizi daha da kuvvetlendirmek ve yüklerinizi tam söylediğiniz gibi güvenli bir şekilde ulaştırabilmek için mutlaka yük konteynerlerinden yararlanmalısınız. Ama taşımacılık şekline ve de taşınacak yüke göre de yük konteyner çeşitleri değişkenlik gösterecektir, unutmamalısınız.

Yük Konteyner Çeşitleri ve İşlevleri

Eğer bir konteynerin işlevleri hakkında bilgi sahibi değilseniz o zaman araştırma yapmalısınız. ya da aşağıdaki maddeleri okuyarak da yük konteyner çeşitleri hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz.

  • Standart konteyner: Genel olarak bu konteynerler her türlü kuru yük taşımacılığında karşımıza çıkmaktadır. Bu konteynerlerin 4 adet uzunluk kriteri vardır ve siz bu 4 çeşit arasından işinize yarayacak olanı kolay bir şekilde seçebiliyorsunuz.
  • High Cube Konteyner: Bu konteyneri standart konteynerlerden ayıran en önemli özelliği boy olarak standart konteynerlerden daha uzun olmasıdır. Bu sayede ce daha büyük yüklerin taşımacılığında bu yük konteyner çeşitleri kullanılmaktadır.
  • Open Ton Konteyner: Bu konteynerler de yapısal olarak standart konteynerler benzer ama tek farkı üstünün açık olmasıdır. Yani kapıdan sığmayan ya da kapıdan yük konulduğu zaman doğru bir yerleştirmeye el vermeyen ürünler bu açık tavandan içeriye yerleştirilir. Sonrasında da branda ile üzeri kapatılır.
  • Flatrack Konteyner: Bu konteynerlerin tabanı vardır. Aynı zamanda da iki yandan da kapatılır ama sonuç olarak taşınacak olan yükün sağı, solu ve üzeri açıkta kalır. Bu konteynerlerin üzerine yüklenen yükler, genellikle konteynerin üzerine monte edilir. Mesela mobil evler bu taşıma sistemi ile kolay bir şekilde taşınabilmektedir.
  • Platformlar: bu konteynerlerin sadece tabanının olduğunu söylemeliyiz. Yanları, önleri, arkaları ve üstleri açıktır. Çok ağır tonajlı olan ürünler bu tarz konteynerler ile bir yerden başka bir yere aktarılmaktadır.
  • Havalandırmalı Konteyner: bu konteynerler içerisine hava girişine izin vermektedir. Özellikle de pek çok hava sirkülasyonuna ihtiyaç duyan yüklerin taşınmasında tercih edilmektedir.
  • Soğutucu konteyner: Bu yük konteyner çeşitleri sayesinde taze durması gereken ürünlerinizi kolay bir şekilde taşıyabiliyorsunuz. İçerisinde soğuk hava deposu olan ve yalıtımı tam olan bu sistem sayesinde meyve ve sebze taşıması ya da donmuş ürün taşıması çok daha kolay bir şekilde yapılmaktadır.
  • Dökme Yük Konteyner: Bu tarz konteynerlerin kapak yerlerinde dökme kapakları ve üstelerinde de 3 adet dolum, yükleme kapakları bulunmaktadır. özellikle de bir yerden başka bir yere tahıl gibi ürünler taşımak istiyorsanız bu tarz konteynerleri tercih etmelisiniz.

Anlayacağınız üzere birbirinden farklı yük konteyner çeşitleri bulunuyor ve bu konteynerlerin de kullanım amaçları birbirinden farklılık gösteriyor. Bu standart boyutlarda olan konteynerler istediğiniz takdirde özel boyutlara da ulaşabiliyor. Bu nedenle de özel tasarım yapan konteyner firmaları ile anlaşmanız ve ihtiyaç büyüklüğünü ve taşıyacağınız yüklerinizi de bu firmaya bildirmelisiniz. Emin olun taşıyacağınız yüke göre bir konteyner tercih etmek hem zamandan hem de paradan kazanmanıza yardımcı olacaktır. Unutmayın tek seferde ne kadar fazla yükü güvenli bir şekilde gideceği yere iletirseniz o kadar karlı çıkarsınız. Bu nedenle de konteyner seçimi yapmadan önce iyi bir istatistik çıkarmalı ve bu verilere göre hareket etmelisiniz.

Yorum yapın